Türk Mutfağı Haftası Kapsamında Yöresel Yemek Workshopu Gerçekleştirildi

21-27 Mayıs tarihleri arasında 3.sü düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlığı organizasyonunda Siirt Yemekleri workshopu düzenlenmiştir. Siirt yemeklerinin yapıldığı etkinlikte Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencisi Şule Kızıl'ın annesi Birgül Kızıl hanımefendi eşlik etmiş, Siirt yemekleri hakkında püf noktaları ve yapım tekniklerini paylaşmıştır. Workshop'a Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Rekreasyon Yönetimi ve Gıda Teknolojisi bölümlerinden öğrenciler katılmıştır. 

Siirt yemeklerinden yakın zamanda coğrafi işaret almış Siirt kiteli yapılmıştır. Kitelin yanı sıra "Kiftel Leben", "Tırşike", "Pırtike Çorbası" ve "Sahine" yapılmıştır. Yapılan ürünler Türk Mutfağı Haftası kapsamında hazırlanan yöresel yemek sunum alanında sergilenmiştir. Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve beraberindeki heyet katkıları için öğrencilere teşekkürlerini sunmuşlardır.
Arş. Gör. KEMAL AKSU (0484) 212-1111 / 3883
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
23.5.2024