II. Gastronomi Eğitimi Zirvesi Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde Gerçekleşti!

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ev sahipliğinde 27 Haziran 2024 tarihinde II. Gastronomi Eğitimi Zirvesi düzenlenmiştir. 33 üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlarından oluşan katılımcılar tarafından, 7 salonda oturumlar gerçekleştirilmiştir. Zirveye Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlimiz Kemal AKSU, raportör olarak katkı sağlamıştır. Zirve sonunda hazırlanan rapor Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fügen DURLU ÖZKAYA tarafından Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arif BİLGİN ve katılımcılara sunulmuştur.


Oturumlarda; "Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans ve Lisansüstü Programlarında Yaşanan Sorunlar" başlığı altında GMS bölümü açılma kriterleri, müfredatlar, uygulama mutfakları ve lisansüstü eğitim ile "Alanda Yaşanan Sorunlar" başlığı altında akademik takvim ve turizm sezonu, akreditasyon, sektör ve üniversite iş birliği ve gastronomi doçentliği konuları ele alınmıştır.


Arş. Gör. KEMAL AKSU (0484) 212-1111 / 3883
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
28.6.2024