Mutfak Uygulamaları II Dersi Vize Uygulamalı Sınavı Hakkında
Mutfak Uygulamaları-II Dersi – Vize Sınavı Uygulama Planlaması
2024-2025 Bahar Yarıyılı kapsamında yürütülen Mutfak Uygulamaları-II dersi için
uygulamalı vize sınavı aşağıdaki şekilde planlanmıştır:
📌 Sınav Tarihi:
18.04.2025
👥 Sınava Katılım:
Sınavda daha önceden belirlenmiş öğrenci grupları, grup olarak sorumlu olacaktır.
Oturum 1 (Saat 13.00-15.00)
⏱ Süre:
Her grup için uygulama süresi 2 saat ile sınırlıdır.
🎯 Sınav Konusu:
Pirinç kullanarak alakart menüde sunulabilecek bir ana yemek tabağı hazırlamak! (Otelde ya
da restoranda sunulabilecek özellikte. Uluslararası mutfaklardan örnekleri inceleyebilirsiniz.)
📝 Değerlendirme Kriterleri: (Toplam 50 Puan)
Kriter Puan
Teknik uygulama 10
Pişirme sonucu ve kıvam 10
Hijyen ve düzenli çalışma 10
Sunum ve porsiyonlama 10
Zaman yönetimi
5
Reçete teslimi
5
Toplam 50
Sınava katılacak tüm öğrencilerin gerekli kişisel ekipmanlarını (önlük, bone, eldiven vb.)
eksiksiz şekilde getirmeleri ve sınav saatinden en az 15 dakika önce sınav alanında hazır
bulunmaları gerekmektedir.
Arş. Gör. KEMAL AKSU (0484) 212-1111 / 3883
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
8.4.2025