Mutfak Uygulamaları II Dersi Vize Uygulamalı Sınavı Hakkında

Mutfak Uygulamaları-II Dersi – Vize Sınavı Uygulama Planlaması


2024-2025 Bahar Yarıyılı kapsamında yürütülen Mutfak Uygulamaları-II dersi için

uygulamalı vize sınavı aşağıdaki şekilde planlanmıştır:


📌 Sınav Tarihi:

18.04.2025


👥 Sınava Katılım:

Sınavda daha önceden belirlenmiş öğrenci grupları, grup olarak sorumlu olacaktır.


Oturum 1 (Saat 13.00-15.00)


Süre:

Her grup için uygulama süresi 2 saat ile sınırlıdır.


🎯 Sınav Konusu:

Pirinç kullanarak alakart menüde sunulabilecek bir ana yemek tabağı hazırlamak! (Otelde ya

da restoranda sunulabilecek özellikte. Uluslararası mutfaklardan örnekleri inceleyebilirsiniz.)


📝 Değerlendirme Kriterleri: (Toplam 50 Puan)


Kriter Puan

Teknik uygulama 10

Pişirme sonucu ve kıvam 10

Hijyen ve düzenli çalışma 10

Sunum ve porsiyonlama 10

Zaman yönetimi

5

Reçete teslimi

5

Toplam 50


Sınava katılacak tüm öğrencilerin gerekli kişisel ekipmanlarını (önlük, bone, eldiven vb.)

eksiksiz şekilde getirmeleri ve sınav saatinden en az 15 dakika önce sınav alanında hazır

bulunmaları gerekmektedir.

Arş. Gör. KEMAL AKSU (0484) 212-1111 / 3883
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
8.4.2025