Mutfak Uygulamaları I Final Uygulama Beceri Sınavı Hakkında!
Mutfak Uygulamaları-I dersi alan öğrencilerin 25.12.2024 Çarşamba günü, uygulama mutfağında uygulama beceri sınavı olacaktır. 2 ayrı oturumda gerçekleşecek sınavda her öğrenci bireysel olarak sorumlu olacaktır. Bu sınav Final notunun %50'sini karşılayacaktır. Uygulama sınavının sonunda hazırlamış olduğunuz tabağı fotoğraf çekip ekte yer alan standart reçete formunu düzenleyip teorik sınavın olduğu gün çıktı alarak yanınızda getiriniz!
Oturumlarda yer alacak öğrenciler aşağıda belirtilmiştir. Lütfen doğru zamanda mutfakta olunuz.
Konu: En az 2 kesme doğrama tekniği içeren, 1 sulu ve 1 kuru pişirme tekniği ile hazırlanmış, dengeli beslenme kurallarına uygun (ana yemek için geçerli), alakart menüde sunulabilecek bir ana yemek ya da tatlı tabağı hazırlamak.
Süre 60 dakika.
Değerlendirme Ölçütleri
- Zamana Uyum
- Temiz ve Hijyenik Çalışma
- Sunum
- Lezzet
- Konuya Uyum
Oturum 1 (13.00-14.00):
- Se******** AL*****
- Ab****** PI***
- Me**** TU****
- Yu*** TA****
- Si*** EK****
- Bu** BO***
- Sa** KO****
- Fi*** GÜ*
- Ay*** EK****
- Öz*** ÇA****
- De*** ÇE**** AR****
- Gö*** ÇA***
Oturum 2 (14.15-15.15):
- Ek*** KA**
- İl*** PO***
- Re*** İL***
- As** KA***
- Yü*** BA***
- Me**** Ak** YI******
- Es** OR** NA*
- Mu****** Hü***** AY***
- Pi**** Çİ****
- El** BU***
- Ay*** ES*****
- Ve**** BO*
Arş. Gör. KEMAL AKSU (0484) 212-1111 / 3883
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
13.12.2024